nieuws

Mobiland in nieuw stadsdeel Enschede

bouwbreed Premium

enschede – In een compleet nieuw stadsdeel in Enschede, waar de komende jaren kantoren, woningen en bedrijfsruimten verrijzen, komt ook Mobiland. Een centrale plek waar de autogebruiker terecht kan. Nieuwe auto�s, onderhoud (self service), een wasstraat en diverse mobiliteitsgerelateerde winkels en bedrijven worden in het hightech gebouw ondergebracht. De bouw in het uitleggebied Zuiderval in […]

enschede – In een compleet nieuw stadsdeel in Enschede, waar de komende jaren kantoren, woningen en bedrijfsruimten verrijzen, komt ook Mobiland. Een centrale plek waar de autogebruiker terecht kan.

Nieuwe auto�s, onderhoud (self service), een wasstraat en diverse mobiliteitsgerelateerde winkels en bedrijven worden in het hightech gebouw ondergebracht. De bouw in het uitleggebied Zuiderval in Enschede-Zuid op 200 hectare is onlangs begonnen. Mobiland beslaat 15.000 vierkante meter en is een ontwerp van Zwarts & Jansma Architecten.

Aan de zijde van de invalsweg Zuiderval komen de autoshowrooms. De gevel valt op door een zilvergrijs gecoate metallic golfplaats met een plint van antracietkleurige vezelcementplaat. De doorlopende stalen luifel van 570 meter houdt het complex tot een eenheid.

Aan de andere kant van de showrooms liggen de multifunctionele units waarin winkels en kleine bedrijven kunnen worden gevestigd. De bestemming moet gerelateerd zijn aan mobiliteit. Het complex wordt gebouwd rond een binnenhof waar een parkeerkelder is gerealiseerd. Medio volgend jaar openen de eerste showrooms hun deuren.

Reageer op dit artikel