nieuws

Minister: Nederland zit niet op slot

bouwbreed Premium

DEN HAAG – Europese normen voor luchtkwaliteit hebben de bouw in Nederland niet stilgelegd. Dat zei minister Dekker van VROM gisteren in debat met de Tweede Kamer over de VROM-begroting voor 2006. Ruim eenderde van de bouwplannen (35 procent) is onherroepelijk en zal worden uitgevoerd. Deze plannen voorzien onder meer in de bouw van 232.000 […]

DEN HAAG – Europese normen voor luchtkwaliteit hebben de bouw in Nederland niet stilgelegd. Dat zei minister Dekker van VROM gisteren in debat met de Tweede Kamer over de VROM-begroting voor 2006. Ruim eenderde van de bouwplannen (35 procent) is onherroepelijk en zal worden uitgevoerd. Deze plannen voorzien onder meer in de bouw van 232.000 nieuwe woningen. “Nederland zit niet op slot. En mijn inzet is dat Nederland niet op slot gaat”, aldus de bewindsvrouw.

Dekker betoogde wel dat een “doorbraak” nodig is rond de problemen met de luchtkwaliteit. De lucht is in verschillende delen van Nederland vuiler dan Brussel wil toestaan. Deze vervuilde lucht dreigt bouwprojecten en de aanleg van nieuwe wegen te blokkeren.

Reageer op dit artikel