nieuws

Militaire basis Duitsland straks uitgaanscomplex

bouwbreed Premium

SLAGHAREN – Ondernemer Hennie van der Most heeft in Duitsland een voormalige militaire basis gekocht. Het gaat om een complex van 32 hectare bij de Duitse stad Wilhemshafen.

De ondernemer en zakenman Van der Most, die eerder furore maakte met de aankoop van de voormalige kernreactor in het Duitse Kalkar, wil het complex transformeren tot een groot uitgaanscentrum.

De basis bestaat uit twee delen. Op het eerste complex staan onder meer huizen, restaurants en hangars voor legervoertuigen. “We gaan het complex ombouwen tot een mega-uitgaanscentrum inclusief een hotel met driehonderd bedden en er komt een overdekte speelstad, een kopie van Speelstad Oranje in Nederland.” Op het tweede complex wil Van der Most een racecentrum vestigen voor auto�s en karts. De zakenman is een half jaar bezig geweest met de aankoop.

Het recreatiecentrum moet in 2008 opengaan. Van der Most koopt bij voorkeur leegstaande gebouwen en complexen waarvoor nauwelijks interesse is. Vervolgens worden de objecten grondig verbouwd tot recreatievoorziening.

Zo transformeerde Van der Most in Almelo een voormalig ziekenhuis in uitgaanscentrum Preston Palace en is in een voormalige steenfabriek Speelstad Oranje gehuisvest. Bij Zwolle kocht hij enkele jaren geleden een voormalige watertoren. �De Koperen Hoogte� is nu een luxueus restaurant en vergadercentrum met golfbaan.

Reageer op dit artikel