nieuws

Mijnbestelauto.nl lanceert bestelautoverzekering

bouwbreed Premium

rotterdam – Mijnbestelauto.nl heet de nieuwe verzekering voor bestelautos. Dit nieuwe product van Aon Verzekeringen geldt voor bestelwagens tot 3500 kilo. Gebruikers bepalen volgens adviseur B. Rosmalen van de Rotterdamse verzekeringsmakelaar zelf hoe de verzekering eruit ziet en welke risicos ze verzekeren. Aon Verzekeringen is een onderdeel van Aon Nederland.

Mijnbestelauto is bedoeld voor wagens met een totaalgewicht van 3500 kilo waarvoor het rijbewijs B volstaat. De uitvoering is van minder belang, legt Rosmalen uit; gesloten wagens en wagens met een open laadbak en een dubbele cabine kunnen via Mijnbestelauto worden verzekerd. Maar niet iedereen kan zo�n verzekering afsluiten. Aannemers die direct bij de realisatie van een bouwproject zijn betrokken en een grotere kans op schade lopen, kunnen terecht bij het onderdeel Aon Risicomanagement. Afbouwers als stukadoors of tegelzetters lopen volgens Rosmalen evenals bouwverwante bedrijven als installateurs of hoveniers minder risico�s en kunnen wel een verzekering afsluiten bij Mijnbestelauto.nl. De assuradeur bepaalt per geval of de aanvrager onder deze verzekering valt.

Uitzonderingen maakt het bedrijf ook voor ondernemers met meer dan tien bestelwagens. Die krijgen een polis die is toegespitst op wagenparken. De Rotterdamse verzekeringsmakelaar is op die markt al langer actief. Mijnbestelauto is daarvan een afgeleide waarmee de individuele rijder de voordelen geniet van het grote getal. AON biedt de verzekering ook aan via bedrijfstakorganisaties als Uneto-VNI. Eigen rijders en leasers kunnen beide een polis afsluiten via Mijnbestelauto. Naar Rosmalen weet laten veel leasemaatschappijen hun klanten vrij in het kiezen van een verzekering.

AON verzekert bestelwagens tegen de nieuwwaarde. Rijdt een ondernemer zijn nieuwe bestelauto in het eerste jaar total loss dan zegt de verzekeringsmakelaar de vervangingswaarde voor een nieuwe bestelauto uit te keren. Voor oudere bestelwagens hanteert AON de boekwaarderegeling. Deze uitkering dekt het verschil tussen de dagwaarde van de bestelwagen en de waarde waarmee die in de administratie staat.

Verzekerden die schadevrij rijden krijgen een korting tot 75 procent op de jaarpremie, rekent Rosmalen voor. Bij een beperkte cascoverzekering geldt een eigen risico van 250 euro per schadegeval. Gegadigden kunnen vanaf 13 december op de website van Mijnbestelauto.nl zelf hun premie berekenen en een verzekering afsluiten. De verzekeraar handelt veel van de benodigde administratie af via het internet; met die verdiensten zegt het bedrijf met een lagere premie toe te kunnen.

AON laat de gedekte schade repareren bij landelijke ketens van herstelbedrijven. Mijnbestelauto.nl betaalt rechtstreeks aan de desbetreffende reparateur. Vervangend vervoer betrekt AON eveneens bij landelijke aanbieders zodat de verzekerden zoveel mogelijk in hun eigen regio terecht kunnen.

Veel van de benodigde administratie wordt afgehandeld via internet

Reageer op dit artikel