nieuws

Met Insula-profiel is plafondeiland snel te monteren

bouwbreed Premium

harderwijk – Saint-Gobain API uit Harderwijk heeft twee nieuwe metalen profielsystemen ontwikkeld waarmee op eenvoudige wijze plafondeilanden zijn samen te stellen.

De systemen heten Insula 38 en Insula 76. Voor beide nieuwe systemen geldt dat de nieuwe rand- en draagprofielen zijn ontwikkeld voor een combinatie met de standaard plafondsystemen van de producent. Zo is volgens de fabrikant zonder improviseren een plafondvlak samen te stellen in de gewenste afmeting en uitvoering.

Insula 38 is het basissysteem. Hiervoor wordt gewerkt met een ophangsysteem in een zichtbare uitvoering. Het bestaat uit 24 millimeter brede T-profielen (type Quick-Lock 24-38). Dit systeem zou de gebruiker kunnen kiezen wanneer hij ophangpunten bij de randen niet als storend ervaart. De randen zijn afgewerkt met een 38 millimeter hoog U-profiel. Het profiel klemt zich om de randprofielen van het ophangsysteem heen. Voor de hoeken zijn profielen met voorgestanste verstekken verkrijgbaar.

Insula 76 is een uitgebreider systeem. De randafwerking hier bestaat uit 76 millimeter hoge gepoedercoate hoekelementen en rechte profielen, die zich om de randen van het systeemplafond klemmen.

Het plafondsysteem bestaat uit draagprofielen waaronder met behulp van speciale beugels het Quick-Lock-systeem van API komt te hangen. Hierdoor kunnen ophangpunten meer naar binnen komen te liggen en uit het zicht blijven. De hoekelementen hebben fabrieksmatig aangebrachte verstekverbindingen.

Alle onderdelen zijn op maat aan te leveren. De plafondelementen zijn daarom snel te monteren. Meten of afkorten op het werk is niet meer nodig.

Reageer op dit artikel