nieuws

Limburg verwerpt geluidsplan Ankersmit

bouwbreed

maastricht – De provincie Limburg past bestuurlijke dwang toe tegen maalbedrijf Ankersmit in Maastricht. Het bedrijf zou te veel lawaai veroorzaken, en dus dreigt de provincie nu met een dwangsom. Op verzoek van de provincie maakte het bedrijf zelf een plan om dat lawaai te verminderen. Dit plan van aanpak werd op 26 september bij […]

maastricht – De provincie Limburg past bestuurlijke dwang toe tegen maalbedrijf Ankersmit in Maastricht. Het bedrijf zou te veel lawaai veroorzaken, en dus dreigt de provincie nu met een dwangsom.

Op verzoek van de provincie maakte het bedrijf zelf een plan om dat lawaai te verminderen. Dit plan van aanpak werd op 26 september bij de provincie ingediend, maar krijgt van de provincie een zware onvoldoende. Het voldoet niet aan eerder gestelde voorwaarden. Geluidmetingen hebben volgens de provincie aangetoond dat er meer maatregelen nodig zijn dan Ankersmit in het vooruitzicht stelt. Het bedrijf ligt op industrieterrein Beatrixhaven bij Itteren.

De provincie biedt Ankersmit nog een laatste kans. Gedeputeerde Staten (GS) hopen dat Ankersmit als gevolg van dit dreigen met bestuurlijke maatregelen alsnog maatregelen zal treffen om de overtreding ongedaan te maken. Het maalbedrijf kan op het besluit van GS een aanvullende zienswijze naar voren brengen.

Volgens Ankersmit heeft de provincie de geluidmetingen op de verkeerde plek gedaan.; het bedrijf verwerpt de uitkomst. Uit eigen onderzoek zou blijken dat het geluid op enkele plekken onmogelijk van Ankersmit afkomstig zou zijn.

Komende week worden de omwonenden van het bedrijf geïnformeerd.

Reageer op dit artikel