nieuws

Kantoren als containerschepen

bouwbreed Premium

rotterdam – In het Waalhavengebied in Rotterdam is de bouw begonnen van kantorencomplex DockWorks. Het project past binnen het streven van het Havenbedrijf en Stadshavens Rotterdam om dit gebied nieuw leven in te blazen. De gemeente Rotterdam wil in de zone langs het havenbekken bedrijven concentreren die actief zijn op het gebied van maritieme dienstverlening. […]

rotterdam – In het Waalhavengebied in Rotterdam is de bouw begonnen van kantorencomplex DockWorks. Het project past binnen het streven van het Havenbedrijf en Stadshavens Rotterdam om dit gebied nieuw leven in te blazen.

De gemeente Rotterdam wil in de zone langs het havenbekken bedrijven concentreren die actief zijn op het gebied van maritieme dienstverlening. De locatie is dichtbij de stad, de A15 en de haven.

Architectenbureau Zwarts & Jansma liet zich bij het ontwerp inspireren door de containerschepen die in de Waalhaven afmeren. De gebouwen staan op kolommen, waardoor ze boven het grondoppervlak lijken te drijven.

Het project bestaat uit 20.000 vierkante meter kantoren verdeeld over meerdere gebouwen, een boulevard met terrassen en ruime parkeervoorzieningen. Het eerste deel dat wordt gebouwd is ongeveer 6000 vierkante meter groot. Het gebouw zal in de zomer van 2006 worden opgeleverd. Ontwikkelaar is OVG Projectontwikkeling.

Reageer op dit artikel