nieuws

Handleiding voor integratie van installaties en gevel

bouwbreed

nieuwegein – De Vereniging Metalen Ramen en Gevelbranche (VMRG) heeft de nieuwe brochure Gevels en Installaties uitgegeven. Met behulp van de brochure kunnen de bij de bouw betrokken partijen hun samenwerking beter organiseren.

Doordat de gevel de scheiding is tussen binnen- en buitenklimaat, is het volgens de VMRG een logische keuze om gevel en installaties te combineren tot één integraal systeem. Basis bij aanpak is het �methodisch ontwerpen� waarbij de onderwerpen die tijdens het bouwproces aan de orde komen, worden geordend. Dit komt de efficiency van het bouwproces en het uiteindelijke kwaliteitsniveau ten goede.

Aan de hand van twee praktijkvoorbeelden licht de VMRG het methodisch ontwerpen toe. De eerste case is uitvoerig beschreven en betreft de renovatie van het Smedinghuis in Lelystad. De tweede case gaat over de nieuwbouw van Van Delft waar de samenstellers alleen het uiteindelijk concept nader toelichten.

De brochure is geschreven aan de hand van invalshoeken als technologie en techniek, organisatie, ontwikkeling en ontwerp en beheer. Verder bevat de uitgave een studie naar de mogelijkheden van installatievoorzieningen zoals zonwering, lichtregulering, verwarming, koeling en ventilatie.

Gevels en Installaties kost 27,50 euro en is te bestellen bij de VMRG, telefoon (030) 6053644.

Reageer op dit artikel