nieuws

Glasvezel koppelt gemeentehuizen

bouwbreed Premium

drechtsteden – Alle gemeentehuizen in het Drechtstedengebied zijn vanaf volgend jaar juli met elkaar verbonden via een supersnelle glasvezelkabel. Het gaat om Dordrecht, Alblasserdam, Papendrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Dat heeft de stichting Breedband Drechtsteden bekendgemaakt. Met de verbinding is 350.000 euro gemoeid. De stichting Breedband Drechtsteden is een samenwerkingsverband van zestien non-profitorganisaties uit de […]

drechtsteden – Alle gemeentehuizen in het Drechtstedengebied zijn vanaf volgend jaar juli met elkaar verbonden via een supersnelle glasvezelkabel. Het gaat om Dordrecht, Alblasserdam, Papendrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht en Hendrik-Ido-Ambacht.

Dat heeft de stichting Breedband Drechtsteden bekendgemaakt. Met de verbinding is 350.000 euro gemoeid. De stichting Breedband Drechtsteden is een samenwerkingsverband van zestien non-profitorganisaties uit de regio Drechtsteden. Haar doel is zo voordelig mogelijk netwerkverbindingen in te kopen.

In opdracht van de stichting wordt een glasvezelnetwerk aangelegd dat 115 locaties verbindt. Dordrecht had zich al aangesloten bij de stichting, daar zijn nu de overige gemeenten bijgekomen. Die kunnen op hun beurt non-profitorganisaties in hun gemeenten op het netwerk aansluiten.

Reageer op dit artikel