nieuws

Gemeente Utrecht krijgt VROM-prijs

bouwbreed Premium

den haag – De gemeente Utrecht heeft van het ministerie van VROM de prijs �Sterkste schakel in vergunningenmanagement� gekregen voor de zogeheten flitsvergunning. Hiermee kunnen bouwvergunningen direct in aanwezigheid van de klant worden beoordeeld. Staatssecretaris Van Geel (milieu) heeft de prijs voor het beste praktijkvoorbeeld uitgereikt. Een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van bedrijfsleven, overheid en […]

den haag – De gemeente Utrecht heeft van het ministerie van VROM de prijs �Sterkste schakel in vergunningenmanagement� gekregen voor de zogeheten flitsvergunning. Hiermee kunnen bouwvergunningen direct in aanwezigheid van de klant worden beoordeeld.

Staatssecretaris Van Geel (milieu) heeft de prijs voor het beste praktijkvoorbeeld uitgereikt. Een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van bedrijfsleven, overheid en wetenschap, koos de Utrechtse flitsvergunning uit vijf initiatieven en roemde het praktijkvoorbeeld vanwege zijn eenvoud.

Bij de flitsvergunning wordt een aanvraag bekeken op het bestemmingsplan, het Bouwbesluit en welstandsaspecten. Als het bouwplan voldoet kan de vergunning direct worden meegegeven. De constructie wordt bij de flitsvergunning nog niet beoordeeld. Drie weken voor aanvang van de bouw moeten de tekeningen worden ingediend en worden deze beoordeeld door de gemeente. Na akkoord mag de bouw beginnen.

Reageer op dit artikel