nieuws

Gedeputeerde vrijuit na klacht ambtenaren

bouwbreed Premium

MAASTRICHT – De Limburgse gedeputeerde M. Vestjens (VVD, infrastructuur) heeft zich niet schuldig gemaakt aan intimidatie van zijn ambtenaren. Dat is het resultaat van een onderzoek in opdracht van de provincie verricht door oud-vakbondsman H. Pont. Wel drukt Vestjens zich soms op een manier uit die door sommige ambtenaren als onprettig wordt ervaren, blijkt uit […]

MAASTRICHT – De Limburgse gedeputeerde M. Vestjens (VVD, infrastructuur) heeft zich niet schuldig gemaakt aan intimidatie van zijn ambtenaren. Dat is het resultaat van een onderzoek in opdracht van de provincie verricht door oud-vakbondsman H. Pont.

Wel drukt Vestjens zich soms op een manier uit die door sommige ambtenaren als onprettig wordt ervaren, blijkt uit het onderzoek.

Het onderzoek kwam nadat een ambtenaar had geklaagd over intimidatie en daarnaast zou Vestjens vervoersbedrijf Hermes bevoordeeld hebben ten koste van andere busvervoerders. Van dit laatste is ook niets gebleken.

De VVD-fractie reageerde woedend op de uitslag van het onderzoek en eiste een nieuw onderzoek, dit keer naar geruchten als zou er sprake zijn van een samenzwering in de ambtelijke top tegen partijgenoot Vestjens. De Limburgse gouverneur L. Frissen ontraadde dit nieuwe onderzoek, maar Provinciale Staten besloten tegen dit advies in toch de onderste steen boven te halen.

Een deel van de ambtenaren op de afdeling mobiliteit klaagt over de manier waarop Vestjens hen toespreekt. De werksfeer was er lange tijd ronduit belabberd. Vestjens van zijn kant liet weten nu eenmaal zo in elkaar te zitten en niet van plan te zijn een andere toonzetting te kiezen.

Reageer op dit artikel