nieuws

Forse subsidies voor stadsvernieuwing

bouwbreed Premium

maastricht – De provincie Limburg steekt de komende vier jaar 28,4 miljoen euro in stedelijke vernieuwing in de gemeenten Brunssum, Kerkrade, Landgraaf, Roermond, Sittard-Geleen, Venray en Weert. Roermond en Sittard-Geleen krijgen het meeste geld voor het opknappen van een aantal herstructureringswijken: Roermond bijna 6 miljoen, en Sittard-Geleen ruim 9 miljoen euro. Beide steden hebben sociaal […]

maastricht – De provincie Limburg steekt de komende vier jaar 28,4 miljoen euro in stedelijke vernieuwing in de gemeenten Brunssum, Kerkrade, Landgraaf, Roermond, Sittard-Geleen, Venray en Weert. Roermond en Sittard-Geleen krijgen het meeste geld voor het opknappen van een aantal herstructureringswijken: Roermond bijna 6 miljoen, en Sittard-Geleen ruim 9 miljoen euro.

Beide steden hebben sociaal arme wijken met een eenzijdige samenstelling van de bevolking en dito huurhuizen. De gemeente Brunssum en Landgraaf krijgen elk 2,2 miljoen, Kerkrade bijna 5 miljoen, Venray 1,3 miljoen en Weert 2,6 miljoen euro aan projectsubsidies.

Reageer op dit artikel