nieuws

Ex-wethouder Eindhoven schoot tekort

bouwbreed

EINDHOVEN – Ex-wethouder Pastoor van Eindhoven heeft zonder onderbouwing zijn persoonlijke voorkeur doorgedrukt bij het selecteren van bouwbedrijven in het deelgebied Waterrijk van de nieuwbouwwijk Meerhoven.

Daarbij intimideerde hij zijn ambtenaren en verzuimde hij tegen de afspraken in de zaak aan de andere leden van college voor te leggen.

Tot die conclusies komt een externe commissie, die op verzoek van de gemeente Eindhoven onderzoek deed naar de omstandigheden die leidden tot het recente aftreden van vastgoed-wethouder Pastoor. Ze oordelen dat de wethouder ernstig is tekortgeschoten. De wethouder raakte in opspraak nadat bekend werd dat hij eigenmachtig de lijst met door de ambtenaren geselecteerde bouwbedrijven aanpaste. Zo moest Blauwhoed plaatsmaken voor Moeskops�. Onder druk van het college stapte Pastoor toen eind september zelf op.

Uit het dinsdag gepresenteerde rapport blijkt dat Pastoor ook bij de verkoop van een gemeentelijk pand aan de Keizersgracht in Eindhoven invloed probeerde uit te oefenen.

Reageer op dit artikel