nieuws

Enschede investeert in infrastructuur

bouwbreed

ENSCHEDE – Het college van B en W in Enschede wil de komende twintig jaar 120 miljoen euro investeren in de infrastructuur. Enschede legt hiertoe een speciaal spaarpotje aan. Daarnaast vraagt het college subsidies aan. Enschede wil vooral investeren in een betere verkeersafwikkeling in en rond de stad. Het gaat om verdubbeling van rijstroken, aanleg […]

ENSCHEDE – Het college van B en W in Enschede wil de komende twintig jaar 120 miljoen euro investeren in de infrastructuur. Enschede legt hiertoe een speciaal spaarpotje aan. Daarnaast vraagt het college subsidies aan.

Enschede wil vooral investeren in een betere verkeersafwikkeling in en rond de stad. Het gaat om verdubbeling van rijstroken, aanleg van een nieuwe ophaalbrug (11 miljoen euro), verbreding van de spoortunnel (25 miljoen) en de bouw van een extra ontsluitingsweg naar Go Planet en het FC Twente-stadion (5,5 miljoen).

Enschede wil daarnaast onder meer investeren in de singelring Zuid en Oost en een hoogwaardige openbaar vervoerslijn aanleggen naar de Universiteit Twente. Ook wil de stad investeren in de N18, de verbindingsweg tussen de Achterhoek en Twente. Enschede heeft hier al 4 miljoen gulden voor vrijgemaakt en wil daar nog eens eenzelfde bedrag voor investeren op voorwaarde dat andere gemeenten ook met een extra investering over de brug komen.

Reageer op dit artikel