nieuws

Eindhoven draait keuze Pastoor terug

bouwbreed Premium

EINDHOVEN – Blauwhoed uit Rotterdam krijgt alsnog een bouwopdracht in de eerste fase van Waterrijk, onderdeel van de Eindhovense nieuwbouwwijk Meerhoven. De selectie van Blauwhoed gaat ten koste van Moeskops� Bouwbedrijf uit Bergeijk. De eerder verleende opdracht aan Moeskops wordt ingetrokken, evenals een toezegging aan Kero Vastgoed uit Eindhoven om in een latere fase te […]

EINDHOVEN – Blauwhoed uit Rotterdam krijgt alsnog een bouwopdracht in de eerste fase van Waterrijk, onderdeel van de Eindhovense nieuwbouwwijk Meerhoven. De selectie van Blauwhoed gaat ten koste van Moeskops� Bouwbedrijf uit Bergeijk. De eerder verleende opdracht aan Moeskops wordt ingetrokken, evenals een toezegging aan Kero Vastgoed uit Eindhoven om in een latere fase te mogen bouwen. Dat heeft het college van B en W in Eindhoven besloten.

Daarmee volgt het college het oorspronkelijke advies van de ambtenaren, die vier bouwbedrijven hadden geselecteerd voor de eerste fase van Waterrijk. Oud-wethouder Pastoor paste de lijst van zijn ambtenaren op eigen initiatief aan toen hij nog wethouder was. Hij verving juist Blauwhoed door Moeskops, omdat zijn voorkeur uitging naar regionale bouwbedrijven. Een onafhankelijke commissie veroordeelde Pastoors persoonlijke bemoeienis eerder deze maand in het onderzoeksrapport �Een streep in het zand�. De commissie vond een vervolgonderzoek niet nodig, de fractievoorzitters hebben daar wel op aangedrongen.

Reageer op dit artikel