nieuws

ECN investeert in ontwikkelen siliciumschijfjes

bouwbreed Premium

PETTEN – Het Energie-onderzoekcentrum Nederland (ECN), de financieringsmaatschappij Sunergy Investco en de industriële onderneming Deutsche Solar hebben samen een bedrijf opgericht, RGS Development, dat een nieuwe manier gaat ontwikkelen om siliciumschijfjes te produceren. Deze schijfjes worden gebruikt in zonnecellen en de nieuwe methode moet de productiekosten fors terugdringen. De aandeelhouders pompen 11 miljoen euro in […]

PETTEN – Het Energie-onderzoekcentrum Nederland (ECN), de financieringsmaatschappij Sunergy Investco en de industriële onderneming Deutsche Solar hebben samen een bedrijf opgericht, RGS Development, dat een nieuwe manier gaat ontwikkelen om siliciumschijfjes te produceren.

Deze schijfjes worden gebruikt in zonnecellen en de nieuwe methode moet de productiekosten fors terugdringen.

De aandeelhouders pompen 11 miljoen euro in RGS Development.

Het ministerie van Economische Zaken subsidieert het ontwikkelen van de nieuwe productietechniek.

Reageer op dit artikel