nieuws

Duitse angst voor pensioen bij 67 jaar

bouwbreed Premium

frankfurt – De Duitse vakbond IG Bau is furieus over het plan de pensioengerechtigde leeftijd van 65 op 67 jaar te brengen. De aanstaande coalitie van CDU/CSU en SPD vindt de ingreep nodig om de overheidsfinanciering op orde te brengen. De bouwbond wijst de pensioenleeftijd van 67 jaar scherp af omdat de verschuiving leidt tot […]

frankfurt – De Duitse vakbond IG Bau is furieus over het plan de pensioengerechtigde leeftijd van 65 op 67 jaar te brengen. De aanstaande coalitie van CDU/CSU en SPD vindt de ingreep nodig om de overheidsfinanciering op orde te brengen.

De bouwbond wijst de pensioenleeftijd van 67 jaar scherp af omdat de verschuiving leidt tot zowel een verkorting van de uitbetalingsperiode als een verlenging van de periode dat betaald moet worden. “Nu al is het pensioenniveau te laag en zullen vele gewone verdieners met hun pensioen onder het sociale hulpniveau blijven”, aldus voorzitter K. Wiesehügel van IG Bau. In Duitsland bereikte in 2003 slechts 5 procent van de bouwvakkers het pensioen.

Reageer op dit artikel