nieuws

Duitse aansluiting op Betuwelijn

bouwbreed Premium

den haag – Duitsland gaat nog dit jaar beginnen met de voorbereiding voor de aanleg een extra spoor als aansluiting op de Betuwelijn in Nederland. De regering van Noord-Rijnland-Westfalen heeft 1,8 miljoen euro toegezegd voor de voorbereidingen van de aanleg van een derde spoor tussen Emmerich en Oberhausen, over een afstand van 80 tot 90 […]

den haag – Duitsland gaat nog dit jaar beginnen met de voorbereiding voor de aanleg een extra spoor als aansluiting op de Betuwelijn in Nederland.

De regering van Noord-Rijnland-Westfalen heeft 1,8 miljoen euro toegezegd voor de voorbereidingen van de aanleg van een derde spoor tussen Emmerich en Oberhausen, over een afstand van 80 tot 90 kilometer. Met dit geld zijn bijdragen van 5 miljoen euro Europese subsidie en 3,2 miljoen euro van de Duitse spoorwegen veiliggesteld.

Daarmee kan versneld de eerste fase van de werkzaamheden beginnen, aldus een woordvoerder van verkeersminister Wittke van Noord-Rijnland-Westfalen. Ingewijden spreken van een doorbraak, die de aanleg van een derde spoor vanaf 2009 mogelijk maakt.

De Betuweroute, die in 2007 opengaat, sluit nu bij de Duitse grens aan op verouderd spoor.

Reageer op dit artikel