nieuws

Drentse nieuwe wijk drastisch uitgekleed

bouwbreed Premium

stadskanaal – Het nieuwbouwplan voor de Drentse grenswijk Drentse Horn wordt drastisch bijgesteld. Stadskanaal, Borger-Odoorn en De Monden, onderdeel van corporatie Wooncom, wilden oorspronkelijk binnen tien jaar 1500 woningen bouwen, maar dat blijkt te hoog gegrepen. Het masterplan gaat nu uit van vijftig woningen per jaar, in plaats van 150. De gemeentepolitiek spreekt al van […]

stadskanaal – Het nieuwbouwplan voor de Drentse grenswijk Drentse Horn wordt drastisch bijgesteld. Stadskanaal, Borger-Odoorn en De Monden, onderdeel van corporatie Wooncom, wilden oorspronkelijk binnen tien jaar 1500 woningen bouwen, maar dat blijkt te hoog gegrepen. Het masterplan gaat nu uit van vijftig woningen per jaar, in plaats van 150. De gemeentepolitiek spreekt al van een flop.

Het plan Drentse Horn, op de grens van beide gemeenten, werd in 2003 met veel tam-tam aangekondigd. Er werd een grensoverschrijdende samenwerking aangegaan en in de voorbereiding ging miljoenen euro�s zitten. De verslechterde economische situatie dwingt de partijen nu echter voorzichtig aan te doen.

De bouw, waarbij de toekomstige bewoners veel inspraak krijgen, wordt tot 2015 gefaseerd uitgevoerd. Als eerste verrijst de locatie Nieuw-Veenlanden.

Reageer op dit artikel