nieuws

Delfzijl controleerde zandstrand onnodig

bouwbreed Premium

delfzijl – De gemeente Delfzijl blijkt een kunstmatig strand vorig jaar onnodig te hebben gecontroleerd op de aanwezigheid munitie uit de Tweede Wereldoorlog. Uit onderzoek is gebleken dat munitie, die vorig jaar op het strand werd gevonden, daar opzettelijk moet zijn neergelegd. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente Delfzijl gisteren bekendgemaakt. De burgemeester van […]

delfzijl – De gemeente Delfzijl blijkt een kunstmatig strand vorig jaar onnodig te hebben gecontroleerd op de aanwezigheid munitie uit de Tweede Wereldoorlog. Uit onderzoek is gebleken dat munitie, die vorig jaar op het strand werd gevonden, daar opzettelijk moet zijn neergelegd. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente Delfzijl gisteren bekendgemaakt.

De burgemeester van Delfzijl heeft aangifte gedaan bij justitie dat onbekenden munitie op het strand gelegd moeten hebben, waardoor de gemeente dacht dat deze munitie uit het strand afkomstig was. De gemeente wil de kosten van het zeven van het zand en de rest van het onderzoek verhalen op de daders. Volgens een woordvoerder heeft de schoonmaak anderhalve ton gekost.

Reageer op dit artikel