nieuws

Deining over flats in Valkenburg loopt met sisser af

bouwbreed Premium

valkenburg – Burgemeester C. Nuytens (CDA) van de gemeente Valkenburg overleefde dinsdagavond een motie van wantrouwen in de gemeenteraad, maar kreeg desondanks harde kritiek. Nuytens liet eerder weten een motie van de gemeenteraad over de bouw van enkele torenflats in het Limburgse toeristenoord liever niet te willen uitvoeren.

De raad eiste een nieuw plan waarbij beter naar omwonenden wordt geluisterd. Maar liefst 800 inwoners van Valkenburg maakten bezwaar tegen de bouw van de torenflats op het terrein van de Geulhal, die het uitzicht zouden bederven en het heuvelachtige Valkenburg te veel zouden domineren. Maar de burgemeester bruuskeerde de raad door te roepen dat de motie niet in het belang van de gemeente zou zijn.

De SP diende daarop een motie van wantrouwen in en eiste zelfs dat de burgemeester maar beter zijn biezen kon pakken. De SP is de burgemeester naar eigen zeggen spuugzat. Nuytens zou volgens de fractie “de slippendrager van projectontwikkelaars zijn” en doof voor de signalen van de burgers. Die willen immers geen hoge torenflats.

De andere partijen steunden deze motie echter niet. In een stemverklaring zei Nuytens dat het makkelijkste is om burgers hun zin te geven, maar dat er soms ook andere belangen meespelen. Hij beloofde echter zich aan de motie voor een nieuw plan te zullen houden.

Reageer op dit artikel