nieuws

De Coopvaert beste bouwput Rotterdam

bouwbreed Premium

rotterdam – Woontoren �De Coopvaert� heeft de verkiezing van de Beste Bouwput van Rotterdam in 2005 gewonnen. Dat is bekend gemaakt tijdens de afsluiting van het jaarlijkse Rotterdamse Bouwputtenfestival. Bijzonder aan de 104 meter hoge Coopvaert is het gebruik van uitzonderlijk lange geboorde funderingspalen. Die zijn meer dan 60 meter lang en reiken tot aan […]

rotterdam – Woontoren �De Coopvaert� heeft de verkiezing van de Beste Bouwput van Rotterdam in 2005 gewonnen. Dat is bekend gemaakt tijdens de afsluiting van het jaarlijkse Rotterdamse Bouwputtenfestival.

Bijzonder aan de 104 meter hoge Coopvaert is het gebruik van uitzonderlijk lange geboorde funderingspalen. Die zijn meer dan 60 meter lang en reiken tot aan de tweede zandlaag. Belendende bebouwing wordt op die manier ontzien. Ook de snelle bouwtijd is bijzonder. Vandaag wordt het bereiken van het hoogste punt gevierd. Dat is precies een jaar na de aanvang van de bouw. De Coopvaert wordt gerealiseerd door De Coopvaert vof (Dura Vermeer en Ballast Nedam Bouw West) en is ontwikkeld door Amvest.

Van de 350 mensen die de afgelopen maand hun stem uitbrachten, stemde het overgrote deel voor De Coopvaert. Op de tweede plaats eindigde de bouwput van het station Rotterdam Centraal, die van Randstadrail belandde op de derde plaats.

Het is de derde keer dat de verkiezing van �Beste Bouwput van Rotterdam� is georganiseerd. De voorgaande twee jaren sleepte woontoren Montevideo de publieksprijs in de wacht. Dit gebouw wordt binnenkort opgeleverd.

Reageer op dit artikel