nieuws

Corporatie Sité geeft starters 25 procent korting

bouwbreed Premium

doetinchem – Corporatie Sité Woondiensten in Doetinchem gaat tien extra woningen in de Bloemenbuurt inzetten voor starters op de woningmarkt. Deze kopers kunnen 25 procent korting krijgen.

Koopzeker is het concept waarmee Sité de starters een duwtje in de rug wil geven. Het betreft mensen onder de 30 jaar die nog thuiswonen of op een studentenkamer en een inkomen van minder dan 31.000 euro hebben.

Sité vindt dat door de waardestijgingen van koopwoningen de laatste jaren deze starters nauwelijks een kans hebben een koopwoning te bemachtigen. Hooguit hebben zij de financiële ruimte voor een kleine woning die vaak niet op de toekomst is berekend.

Daarom biedt de corporatie ruime koopwoningen aan die met 25 procent korting op de taxatiewaarde worden verkocht. Deze constructie is al eerder toegepast in dezelfde Bloemenbuurt voor bewoners die door de herstructurering van de buurt hun oude woning moeten verlaten maar weer willen terugkeren in hun buurt.

In het concept zit ook een terugkoopplicht voor Sité. Daarbij wordt de waardestijging van de woning gedeeld tussen de corporatie en de verkoper. Hierbij gaat het alleen om de waardestijging als gevolg van de markt. Woningverbetering met als gevolg stijging van de waarde, mag de verkoper geheel in eigen zak steken. In het geval van waardedaling geldt hetzelfde. Ook dan delen verkoper en Sité het verlies.

Reageer op dit artikel