nieuws

Cité: wonen en studeren op dezelfde plek

bouwbreed Premium

rotterdam – De Hogeschool Inholland op de Kop van Zuid in Rotterdam krijgt vijf jaar na oplevering al een uitbreiding. De bouw ervan ging gisteren van start tegelijk met een groot complex voor (bijna) afgestudeerde studenten.

De twee projecten sluiten nauw op elkaar aan, zowel ruimtelijk als qua functie. De uitbreiding die architect Erick van Egeraat ontwierp geeft de hogeschool 18.000 vierkante meter nieuwe ruimte. Van Egeraat was eerder ook verantwoordelijk voor de eerste fase van de hogeschool en voor het �cascoplan� – een driedimensionaal stedenbouwkundig programma van eisen voor het gebied. Tangram Architecten tekende voor het woongebouw Cité (20.000 vierkante meter). De Rotterdamse wethouder Van Sluis sloeg gistermiddag in één keer de eerste paal voor beide projecten: de uitbreiding van InHolland rust deels op woongebouw Cité.

Stadswonen Kristal realiseert in Cité 495 huurwoningen bestemd voor studenten die bijna zijn afgestudeerd. De gemeente Rotterdam steunt het project omdat ze meer hoogopgeleiden wil vasthouden. “Wij bouwen daarom de studentenwoningen allemaal in de binnenstad,” zegt directeur J.P. Benraad (Stadswonen). Het project wordt mede mogelijk doordat vier rijke Zeeuwse corporaties er miljoenen in investeren.

Het complex bestaat uit twee torens, waarvan de hoogste 84 meter en een middenstuk dat aansluit op de uitbreiding van InHolland. Het complex moet bijdragen aan de doorstroming in de markt voor studentenhuisvesting: studenten die elders in stad een goedkope kamer hebben, krijgen meer kans om �wooncarrière� te maken. Totale investering bedraagt ongeveer 100 miljoen euro. Hoofdaannemer is Bouwbedrijf de Vries en Verburg levert in 2007/2008 gefaseerd op.

Reageer op dit artikel