nieuws

Cementfabriek ENCI mag blijven pompen

bouwbreed Premium

MAASTRICHT/DEN HAAG – Cementfabriek ENCI in Maastricht mag grondwater blijven wegpompen. Dat heeft de Raad van State bepaald na bezwaren van de naburige Belgische gemeente Riemst en enkele Maastrichtse actiegroepen. Volgens de Raad leidt het tot 2010 wegpompen van maximaal 1,1 miljoen kuub water per jaar, zoals in de vergunning staat, niet tot verdroging van […]

MAASTRICHT/DEN HAAG – Cementfabriek ENCI in Maastricht mag grondwater blijven wegpompen. Dat heeft de Raad van State bepaald na bezwaren van de naburige Belgische gemeente Riemst en enkele Maastrichtse actiegroepen.

Volgens de Raad leidt het tot 2010 wegpompen van maximaal 1,1 miljoen kuub water per jaar, zoals in de vergunning staat, niet tot verdroging van het Jekerdal en omgeving. In de praktijk pompt ENCI jaarlijks 800.000 kuub weg. ENCI kan nog tot 2007 doorgaan met mergel winnen. Daarna beslist moederbedrijf Heidelberg Zement hoe verder.

Reageer op dit artikel