nieuws

Brinkman: Beperk aftrek hypotheekrente

bouwbreed Premium

gouda – Het kabinet moet de hypotheekrenteaftrek beperken en het geld dat daardoor vrijkomt besteden aan de verbetering van particuliere woningen. Dat vindt Bouwend Nederland-voorzitter L.C. Brinkman. De bouwvoorman is niet bang dat de woningmarkt instort als de hypotheekrente niet meer of slechts beperkt mag worden afgetrokken. Door met het vrijgekomen geld huizen op te […]

gouda – Het kabinet moet de hypotheekrenteaftrek beperken en het geld dat daardoor vrijkomt besteden aan de verbetering van particuliere woningen. Dat vindt Bouwend Nederland-voorzitter L.C. Brinkman.

De bouwvoorman is niet bang dat de woningmarkt instort als de hypotheekrente niet meer of slechts beperkt mag worden afgetrokken. Door met het vrijgekomen geld huizen op te knappen ontstaat volgens hem een kwaliteitsslag in de oudere wijken. Dat leidt weer tot waardevermeerdering van de woningen.

Volgens Brinkman durven politici de hypotheekrenteaftrek niet ter discussie te stellen omdat ze bang zijn de stem van de kiezer te verliezen. De politiek laat zich sowieso te veel leiden door electorale gevolgen van hun besluiten, meent de CDA�er. Dat stoort hem.

“Bijvoorbeeld het rekeningrijden. Er is een groot luchtkwaliteitsprobleem en het hoofdwegennet loopt vast. Ik vind het onbestaanbaar dat een goed advies van Nouwen over het beprijzen van de snelwegen uit electorale inschattingen van tafel wordt geveegd. Daar maak ik me boos over. Het kabinet zou politieke dogma�s naast zich neer moeten leggen en niet alles onder eigen willen houden. Er zijn genoeg beleggers die in betere infrastructuur geld willen stoppen als ze er ook wat over te vertellen krijgen.”

Reageer op dit artikel