nieuws

Bouwvakker dood door vallende betonplaat

bouwbreed Premium

DE KRIM – Een 37-jarige bouwvakker is maandagmiddag overleden nadat een betonnen plaat boven op hem viel. De man, afkomstig uit het Friese Oudega, werkte op een bouwplaats in het buurtschap De Krim bij het Overijsselse Hardenberg. Bij het hijsen van een betonnen vloerelement is iets misgegaan met de stalen ketting waarin de plaat hing. […]

DE KRIM – Een 37-jarige bouwvakker is maandagmiddag overleden nadat een betonnen plaat boven op hem viel. De man, afkomstig uit het Friese Oudega, werkte op een bouwplaats in het buurtschap De Krim bij het Overijsselse Hardenberg. Bij het hijsen van een betonnen vloerelement is iets misgegaan met de stalen ketting waarin de plaat hing. De plaat viel van flinke hoogte op de bouwvakker. Die overleed ter plaatse. Zowel de Arbeidsinspectie als de technische recherche onderzoeken het ongeval. Het is al het vierde ongeluk sinds juni waarbij een bouwvakker overlijdt door een vallend stuk beton. De laatste drie ongelukken met vallende betonplaten gebeurden in de afgelopen maand.

Reageer op dit artikel