nieuws

Bouwfonds in Zweedse joint venture

bouwbreed

stockholm/hoevelaken – Bouwfonds Property Development (BPD) stapt in de woningbouwmarkt in Zweden. De Nederlandse vastgoedontwikkelaar is daarvoor een joint venture aangegaan met Veidekke Bostad AB, een Zweeds dochterbedrijf van het Noorse aan de beurs van Oslo genoteerde bouwconcern Veidekke. De partners gaan samenwerken onder de naam Veidekke-Bouwfonds AB. Eerder dit jaar besloot BPD in Scandinavië […]

stockholm/hoevelaken – Bouwfonds Property Development (BPD) stapt in de woningbouwmarkt in Zweden.

De Nederlandse vastgoedontwikkelaar is daarvoor een joint venture aangegaan met Veidekke Bostad AB, een Zweeds dochterbedrijf van het Noorse aan de beurs van Oslo genoteerde bouwconcern Veidekke. De partners gaan samenwerken onder de naam Veidekke-Bouwfonds AB. Eerder dit jaar besloot BPD in Scandinavië ook al de Deense markt op te gaan. Het bedrijf mikt op de ontwikkeling van minstens 500 woningen per jaar in Zweden, dat door BPD-directielid E. Siersema, rayonchef voor Noordwest-Europa, als een van de interessantse markten voor vastgoed in Europa wordt betiteld. De eerste concrete initiatieven in Zweden zijn al in gang gezet.

BPD en Veidekke bouwen in Stockholm namelijk enkele honderden woningen resp. appartementen in de wijk Östermalm bij het Olympisch stadion.

Reageer op dit artikel