nieuws

Bouwend Nederland tegen fiscale bijtelling

bouwbreed Premium

den haag – Bouwend Nederland voorziet grote problemen voor bouwbedrijven als de nieuwe fiscale regeling voor zakelijke auto�s doorgaat. Volgens Bouwend Nederland is het in de bouw “nagenoeg onmogelijk� om een sluitende rittenadministratie te gaan bijhouden, zoals de nieuwe regeling voorschrijft. In een verklaring heeft Bouwend Nederland zich gisteren uitgesproken tegen de plannen van het […]

den haag – Bouwend Nederland voorziet grote problemen voor bouwbedrijven als de nieuwe fiscale regeling voor zakelijke auto�s doorgaat. Volgens Bouwend Nederland is het in de bouw “nagenoeg onmogelijk� om een sluitende rittenadministratie te gaan bijhouden, zoals de nieuwe regeling voorschrijft.

In een verklaring heeft Bouwend Nederland zich gisteren uitgesproken tegen de plannen van het kabinet voor een nieuwe fiscale behandeling van de zakelijke auto. Volgens deze regeling moeten werknemers die hebben aangegeven dat zij niet meer dan 500 kilometer per jaar in auto van de zaak rijden een nauwkeurige rittenadministratie bijhouden.

Volgens Bouwend Nederland is dit niet te doen voor bouwvakkers, omdat ze steeds verschillende ritten naar verschillende locaties hebben.

Bovendien hebben bouwvakkers grote moeite met de administratieve handelingen, aldus de verklaring. “Bouwvakkers zijn geen boekhouders”, aldus Bouwend Nederland.

Reageer op dit artikel