nieuws

Bouw biodieselfabriek Eemshaven akkoord

bouwbreed

eemshaven – De bouw van een biodieselfabriek in de Eemshaven, waarover al jaren wordt gesproken, gaat definitief door. De stichting Biovalue zet samen met Delta NV uit Middelburg een fabriek voor schone brandstof neer naast de moutfabriek van Holland Malt. De bouw vergt een investering van een kleine 40 miljoen euro en biedt direct werk […]

eemshaven – De bouw van een biodieselfabriek in de Eemshaven, waarover al jaren wordt gesproken, gaat definitief door. De stichting Biovalue zet samen met Delta NV uit Middelburg een fabriek voor schone brandstof neer naast de moutfabriek van Holland Malt. De bouw vergt een investering van een kleine 40 miljoen euro en biedt direct werk aan dertig mensen in de regio en indirect aan nog eens tweehonderd. De bedoeling is dat deze maand de eerste paal de grond ingaat.

De fabriek komt op een terrein van 5 hectare en produceert jaarlijks ongeveer 80 miljoen liter biodiesel volgens het �zeropolution-concept�. Dat houdt in dat er bij de productie geen schadelijk afval vrijkomt. De geproduceerde diesel geeft geen zwaveluitstoot en vermindert de CO2- uitstoot sterk. De prijs komt gelijk te liggen met de conventionele diesel. Er is voor de Eemshaven gekozen vanwege de goede zeeverbinding en de bereikbaarheid van schepen.

Reageer op dit artikel