nieuws

Belangstelling voor plan Waterfront

bouwbreed Premium

harderwijk – Grote Nederlandse consortia van tussen de twee en vijf participanten hebben belangstelling getoond voor de aanleg van de eerste fase van het grootschalige plan Waterfront in Harderwijk. De eerste fase van het plan kost enkele honderden miljoenen euro�s. Het gemeentebestuur heeft zes consortia geselecteerd die meedingen naar de ontwikkeling. Voor 15 maart moeten […]

harderwijk – Grote Nederlandse consortia van tussen de twee en vijf participanten hebben belangstelling getoond voor de aanleg van de eerste fase van het grootschalige plan Waterfront in Harderwijk. De eerste fase van het plan kost enkele honderden miljoenen euro�s. Het gemeentebestuur heeft zes consortia geselecteerd die meedingen naar de ontwikkeling. Voor 15 maart moeten ze hun bieding insturen.

Het plan Waterfront van Soeters Van Eldonk Ponec Architecten uit Amsterdam behelst het graven van een nieuwe binnenhaven met boulevards, de eerste 650 woningen van een nieuw woongebied op een bestaand industrieterrein – deels op nieuwe eilandjes – en de aanleg van een nieuwe stadsstrand. Ook moeten er parkeergarages komen en zijn een parkje, jachthaven, watersportboulevard en een overdekte attractie voorzien in het plan.

Met de ontwikkelingen in Waterfront wordt 5 kilometer kustlijn opnieuw ingericht. In de planvoorbereidingen is door verschillende overheden al 25 miljoen euro in het plan geïnvesteerd.

Reageer op dit artikel