nieuws

Baggerwerk boven de Wijkertunnel

bouwbreed Premium

haarlem – Rijkswaterstaat begint deze week met de tweede fase van het baggerwerk in het Noordzeekanaal. Ongeveer 30.000 kubieke meter baggerspecie boven de Wijker- en Velsertunnel wordt verwijderd en naar de Slufter op de Maasvlakte bij Rotterdam getransporteerd. Onderdeel van het werk is tevens het weghalen van de resten van een achtergebleven damwand onder water […]

haarlem – Rijkswaterstaat begint deze week met de tweede fase van het baggerwerk in het Noordzeekanaal. Ongeveer 30.000 kubieke meter baggerspecie boven de Wijker- en Velsertunnel wordt verwijderd en naar de Slufter op de Maasvlakte bij Rotterdam getransporteerd. Onderdeel van het werk is tevens het weghalen van de resten van een achtergebleven damwand onder water bij de Velsertunnel.

Na het baggeren zal boven de tunnel de tunneldekking worden hersteld door het aanbrengen van grind ter bescherming van de tunnelbuizen. Het werk vergt circa zes weken.

Rijkswaterstaat baggert ruim 19 kilometer van het kanaal, waarbij circa 4 miljoen kubieke meter baggerspecie vrijkomt. Vorig jaar werd al zo�n 450.000 kubieke meter gebaggerd tussen Velsen en Spaarnwoude. In 2006 jaar krijg het baggerwerk wederom een vervolg. Het gaat om onderhoud waarbij 700.000 kubieke meter matig verontreinigde specie (klasse 3) vrijkomt, 20 procent van de weg te halen specie. In 2008 moet de vaarroute op diepte (-15,50 meter NAP) zijn.

Reageer op dit artikel