nieuws

Arcadis boekt winst in Amerikaanse infra

bouwbreed Premium

arnhem – Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft voor 61 miljoen euro opdrachten verworven in de Verenigde Staten. Het werk valt binnen de sectoren wegen, watermanagement en tunnels. Dat maakt het bedrijf bekend. Het gaat om drie projecten. Het Georgia Department of Transportation koos Arcadis als adviseur bij de aanleg van een van de drukste verbindingen […]

arnhem – Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft voor 61 miljoen euro opdrachten verworven in de Verenigde Staten. Het werk valt binnen de sectoren wegen, watermanagement en tunnels. Dat maakt het bedrijf bekend.

Het gaat om drie projecten. Het Georgia Department of Transportation koos Arcadis als adviseur bij de aanleg van een van de drukste verbindingen in Georgia, de North Atlanta Interstate Corridor.

Daarnaast gaat Arcadis met het Amerikaanse bedrijf Raytheon onder meer ontwerpen leveren voor de bouw en het onderhoud van tolsystemen voor wegen in Texas. Ten slotte is het advies- en ingenieursbedrijf aangetrokken door het Detroit Water & Sewer Department voor het Upper Rouge River Project. “Een tunnel voor de berging van water”, zo legt Arcadis uit. “Deze opdrachten zijn een duidelijk teken van de groeiende rol die we spelen in de Amerikaanse infrastructuurmarkt”, aldus een toelichting van de organisatie. “Door inzet van onze specialistische expertise herkennen opdrachtgevers onze sterkte op dit terrein en de meerwaarde die we hen kunnen bieden”, zo licht de onderneming toe.

Reageer op dit artikel