nieuws

AM ziet financieel directeur vertrekken

bouwbreed

nieuwegein – Ontwikkelaar AM ziet wederom een topman vertrekken. Financieel directeur J. Schoonhoven treedt per 1 januari volgend jaar terug. Hij begint een eigen bedrijf. Dat heeft AM gisteren bekendgemaakt. Het vertrek van Schoonhoven houdt verband met de overname van het bedrijf door de BAM Groep. Schoonhoven heeft die ontwikkeling aangegrepen om “zijn horizon buiten […]

nieuwegein – Ontwikkelaar AM ziet wederom een topman vertrekken. Financieel directeur J. Schoonhoven treedt per 1 januari volgend jaar terug. Hij begint een eigen bedrijf. Dat heeft AM gisteren bekendgemaakt.

Het vertrek van Schoonhoven houdt verband met de overname van het bedrijf door de BAM Groep. Schoonhoven heeft die ontwikkeling aangegrepen om “zijn horizon buiten AM te verbreden”, aldus de Nieuwegeinse onderneming in een toelichting.

Schoonhoven werkt sinds 1986 binnen het AM-concern. In 1999 werd hij financieel directeur van Amstelland, de rechtsvoorganger van AM. Schoonhoven was in die functie nauw betrokken bij overnames, verkopen, financieringen, emissies en overige strategische zaken. Vanaf volgend jaar runt Schoonhoven een eigen bedrijf, dat zich bezighoudt met onder meer finance consultancy en interim management. Afgelopen jaren vertrokken meerdere mensen uit de top van AM, onder wie een andere financiële man, T. Beekman. Topman K. de Ruiter moest zijn biezen pakken nadat bekend was geworden dat hij een premiejagende accountant 3 miljoen euro had willen geven voor een lage taxatie van de aandelen MDC. In januari wordt het openbare bod van BAM verwacht. De bouwer is bereid 952 miljoen euro neer te leggen voor de ontwikkelaar. De commerciële vastgoed-tak wil BAM direct doorverkopen aan het vastgoedfonds van Morgan Stanley. Dat levert het concern 479 miljoen euro op.

Reageer op dit artikel