nieuws

Afbouwen automatische garage kost drie ton

bouwbreed Premium

DEN BOSCH – Het bedrijfsklaar maken van de niet werkende volautomatische parkeergarage onder het stadskantoor in Den Bosch kost ongeveer 300.000 euro. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders gezegd. Den Bosch zit al sinds begin 2003 met een niet werkende hightech parkeergarage. De volautomatische garage kostte tot nu toe ongeveer 4 miljoen euro, […]

DEN BOSCH – Het bedrijfsklaar maken van de niet werkende volautomatische parkeergarage onder het stadskantoor in Den Bosch kost ongeveer 300.000 euro. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders gezegd.

Den Bosch zit al sinds begin 2003 met een niet werkende hightech parkeergarage. De volautomatische garage kostte tot nu toe ongeveer 4 miljoen euro, maar het systeem functioneerde nog nooit naar behoren. Auto�s van ambtenaren die de garage zelf netjes zou parkeren, kwamen beschadigd naar buiten. Het Eindhovense bedrijf CVSS dat de automatische garage leverde, is onlangs failliet gegaan.

Den Bosch kiest ervoor om het zeer gebrekkige systeem door een ander bedrijf alsnog bedrijfsklaar te laten maken. Volgens B en W is dat goedkoper dan het automatische systeem te laten demonteren en te kiezen voor een nieuw systeem.

Reageer op dit artikel