nieuws

Woonboten zitten stadion in de weg

bouwbreed

ZWOLLE – FC Zwolle krijgt voorlopig geen milieuvergunning voor de bouw van een nieuw stadion. De gemeente kan geen vergunning verstrekken omdat drie woonboten die in de Nieuwe Vecht naast het sportcomplex liggen, volgens de Wet milieubeheer te veel te maken krijgen met geluidsoverlast. Het college van B en W dringt er in een brief […]

ZWOLLE – FC Zwolle krijgt voorlopig geen milieuvergunning voor de bouw van een nieuw stadion. De gemeente kan geen vergunning verstrekken omdat drie woonboten die in de Nieuwe Vecht naast het sportcomplex liggen, volgens de Wet milieubeheer te veel te maken krijgen met geluidsoverlast.

Het college van B en W dringt er in een brief aan de gemeenteraad op aan snel in te stemmen met de verplaatsing, maar houdt rekening met een bouwvertraging van een jaar. De boten moeten slechts enkele meters worden verplaatst. Onderzoek wijst uit dat het aanbrengen van geluidwerende materialen geen oplossing is. De gemeente is inmiddels in overleg met de bewoners.

FC Zwolle kende al eerder problemen in de aanloop naar de bouw van een nieuw complex. In maart werd een referendum gehouden waarin inwoners van Zwolle in meerderheid aangaven geen gokhal met vierhonderd speelautomaten in het complex te wensen. De eerstedivisionist had eerder aangegeven zonder gokhal geen stadion te kunnen financieren. De gemeenteraad stemde uiteindelijk in mei wel in met de komst van een gokhal met 79 speelplaatsen.

Reageer op dit artikel