nieuws

Winning zilverzand in Limburg hard nodig

bouwbreed Premium

maastricht – De mogelijke vestiging van een siliciumfabriek in Zuid-Limburg maakt de winning van zilverzand in de regio belangrijk. Het bedrijf Econcern heeft zilverzand als grondstof voor silicium nodig. Juist de winning van dat zilverzand rond Brunssum is omstreden. De Limburgse gedeputeerde M. Eurlings deed daarom een dringende oproep aan de bestuurders in het Zuidoosten […]

maastricht – De mogelijke vestiging van een siliciumfabriek in Zuid-Limburg maakt de winning van zilverzand in de regio belangrijk. Het bedrijf Econcern heeft zilverzand als grondstof voor silicium nodig. Juist de winning van dat zilverzand rond Brunssum is omstreden. De Limburgse gedeputeerde M. Eurlings deed daarom een dringende oproep aan de bestuurders in het Zuidoosten van Limburg om de winning van zilverzand te bevorderen. Dat zou bovendien goed zijn voor het bestrijden van de hoge werkloosheid.

Voor de nieuwe fabriek zou overigens meer zilverzand moeten worden gewonnen dan gedacht. En mocht dat niet genoeg zijn: vlak over de Duitse grens ligt ook een groot bedrijf dat zilverzand wint.

Reageer op dit artikel