nieuws

Waterbouwkundig themapark van tafel

bouwbreed Premium

langedijk – De aanleg van het waterbouwkundig themapark Civilion in Langedijk is afgeblazen. De initiatiefnemers hoopten op geldschieters uit de bouwwereld, maar die laten het afweten.

Civilion had een themapark moeten worden rond een bijzondere collectie oude kunstwerken zoals sluisjes, ponton-, draai- en vlotbruggen en een scheepslift. Het zou een dependance worden van museum de Broeker Veiling en een plaats krijgen langs het kanaal Alkmaar-Kolhorn. Met de gemeente was in 2003 al een intentieverklaring ondertekend en Langedijk had al een flinke Europese subsidie binnengesleept. Maar de plannen zullen niet in uitvoering komen, onder meer omdat bijdragen van bouwbedrijven uitblijven. Daarmee is de basis onder het project weggevallen.

Th. van der Zwaan, voorzitter van de stichting Civilion vindt achteraf ook de locatie tegenvallen. De gemeente Langedijk kwam terug op haar belofte een aangesloten terrein van 8 hectare gratis ter beschikking te stellen. Van een aangesloten terrein was inmiddels al geen sprake meer en Langedijk wenste bij nader inzien een vergoeding voor de grond.

Reageer op dit artikel