nieuws

Voormalig huis Anne Frank terug in oude staat

bouwbreed Premium

amsterdam – Het voormalige huis van Anne Frank aan het Merwedeplein in de Amsterdamse rivierenbuurt is volledig teruggebracht in de oorspronkelijke staat. De familie Frank woonde van december 1933 tot juli 1942 in de woning, totdat ze moesten onderduiken. Burgemeester Cohen levert het pand vandaag officieel op, in aanwezigheid van de neef van Anne, Buddy […]

amsterdam – Het voormalige huis van Anne Frank aan het Merwedeplein in de Amsterdamse rivierenbuurt is volledig teruggebracht in de oorspronkelijke staat. De familie Frank woonde van december 1933 tot juli 1942 in de woning, totdat ze moesten onderduiken. Burgemeester Cohen levert het pand vandaag officieel op, in aanwezigheid van de neef van Anne, Buddy Elias. Woningcorporatie Ymere heeft het huis gerestaureerd in oorspronkelijke stijl. De kamer van Anne en haar zusje Margot hebben precies dezelfde inrichting als vroeger.

Reageer op dit artikel