nieuws

Veiligheidseisen eerder in geding

bouwbreed Premium

Vlak voor de oplevering vatte het cellencomplex op Schiphol ook vlam. Daarbij werden 25 cellen verwoest. Onderzoek van het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampen-bestrijding (Nibra) wees uit dat het gebouw niet voldeed aan de veiligheidseisen. De wanden van de cellen waren onder meer niet brandwerend genoeg. De muren en plafonds brandden al binnen een […]

Vlak voor de oplevering vatte het cellencomplex op Schiphol ook vlam. Daarbij werden 25 cellen verwoest. Onderzoek van het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampen-bestrijding (Nibra) wees uit dat het gebouw niet voldeed aan de veiligheidseisen. De wanden van de cellen waren onder meer niet brandwerend genoeg. De muren en plafonds brandden al binnen een half uur, terwijl dat de minimale tijd is dat zij brandwerend moeten zijn. Het Nibra kwam met aanbevelingen zoals het brandwerend maken van alle cellen volgens de voorschriften.

Reageer op dit artikel