nieuws

Vastgoed Vendex in één packagedeal

bouwbreed Premium

amsterdam – Het in Amsterdam gevestigde CB Richard Ellis is verkozen om de verkoop van de vastgoedportefeuille van Vendex te begeleiden. Dat zal gebeuren volgens de zogenoemde �sale-and-lease-backconstructie�, in samenwerking met Lazard Investment. Het is al enige tijd bekend dat Vendex voornemens is zijn A1-vastgoedportefeuille, bestaande uit circa 60 Hema-vestigingen, zeven V&D�s en vijf Bijenkorf-warenhuizen, […]

amsterdam – Het in Amsterdam gevestigde CB Richard Ellis is verkozen om de verkoop van de vastgoedportefeuille van Vendex te begeleiden. Dat zal gebeuren volgens de zogenoemde �sale-and-lease-backconstructie�, in samenwerking met Lazard Investment.

Het is al enige tijd bekend dat Vendex voornemens is zijn A1-vastgoedportefeuille, bestaande uit circa 60 Hema-vestigingen, zeven V&D�s en vijf Bijenkorf-warenhuizen, af te stoten. De waarde van deze portefeuille bedraagt volgens marktkenners circa 1,4 miljard euro. CB Richard Ellis heeft inmiddels een tender uitgeschreven waarop een select aantal grote nationale en internationale partijen is uitgenodigd een bod uit te brengen.

De Vendex-portefeuille zal waarschijnlijk als een geheel worden verkocht: als dit inderdaad het geval is, wordt het wellicht de grootste directe vastgoedtransactie uit de Nederlandse geschiedenis.

Reageer op dit artikel