nieuws

Van Ieperen Groep splitst voegwerkactiviteiten af

bouwbreed Premium

ijsselstein – De Van Ieperen Groep brengt zijn voegwerkactiviteiten onder bij branchegenoot Van Leeuwen en gaat een intensieve samenwerking aan met het bedrijf uit Breda.

Volgens directeur H. van Ieperen ontstaat door de samenvoeging per 1 januari 2006 een van de grootste nieuwbouwvoegbedrijven van Nederland.

“Deze stap leidt tot een onderneming met zeventig tot tachtig man personeel en een omzet van zeker 3 miljoen euro”, aldus Van Ieperen. “Dan ben je in de kleinschalige voegmarkt een grote speler.”

Van Ieperen startte twintig jaar geleden als voegbedrijf, maar is inmiddels uitgegroeid tot een totaal renovatie- en onderhoudsbedrijf met een omzet van 35 miljoen euro.

“De voegactiviteiten, onze roots, passen daar niet meer in. De omzet is eigenlijk ook te beperkt, maar om onze klanten goed te blijven bedienen, brengen we het voegbedrijf onder bij Van Leeuwen.” Deze Bredase onderneming werkt al ruim 15 jaar als onderaannemer van Van Ieperen.

Voordeel van de samenwerking is ook, bekent directeur Van Ieperen, dat het renovatiebedrijf toegang krijgt tot de zuidelijke helft van de bouwmarkt. Van Ieperen is nu nog hoofdzakelijk actief in de Randstad. “Het is toch moeilijk om daar vanuit het Westen een positie te bemachtigen. Met Van Leeuwen hebben we een springplank.”

Bedoeling is dan ook om de komende jaren het nieuwe voegbedrijf verder uit te breiden. Uiteindelijk moet dat weer leiden tot een compleet renovatie- en onderhoudsbedrijf. “Het zou mooi zijn als we hetzelfde kunstje kunnen doen”, aldus Van Ieperen.

Algemeen directeur M. van Leeuwen van Van Leeuwen Voegwerken toont zich enthousiast over de plannen. “Wij zijn ervan overtuigd dat door de bundeling van expertise en vakmanschap de continuïteit van dit bedrijfsonderdeel voor de toekomst zal zijn gewaarborgd.”

Reageer op dit artikel