nieuws

Ultralichte werkkleding met stijl

bouwbreed Premium

den haag – Comfortabel, functioneel en stijlvol. Dat is de nieuwe werkkledinglijn Aboutblu van USS Safety System uit Brugine, Italië.

De werkkleding is gemaakt van het fibermateriaal Exefil, dat tot nu toe alleen in sportkleding is toegepast. Het is ultralicht en ademend. Een Aboutblu-werkbroek bijvoorbeeld weegt zo�n 40 procent minder dan een standaard werkbroek, zegt de fabrikant. Transpiratievocht kan gemakkelijk naar buiten, terwijl water van buiten nagenoeg niet wordt geabsorbeerd. Het materiaal droogt bijzonder snel. De lichaamstemperatuur van de gebruiker blijft door dit alles constant. Hij is beschermd tegen kou en warmte en transpireert niet.

De kleding is eenvoudig te wassen; de kleuren blijven helder. Afgedankte kleding is eventueel weer eenvoudig te recyclen.

De Aboutblu-lijn bestaat uit op elkaar afgestemde kleding- en hulpstukken. Variërend van jacks met losse voeringen voor alle seizoenen, (korte) broeken met aanhaaklussen, sweaters en een gereedschapsgordel met veel vakken. Grote zakken, kniebeschermers en verstevigingen voor rug en onderarmen kunnen gemakkelijk worden verwijderd en weer bevestigd. Er zijn ook lichtgewicht en ademende veiligheidsschoenen.

Reageer op dit artikel