nieuws

Uitzendconcern Vedior levert personeel aan Japanse bouw

bouwbreed Premium

amsterdam – Het Amsterdamse uitzendconcern Vedior gaat personeel leveren aan de bouwsector in Japan. Daarvoor is de nieuwe onderneming Vedior Contec opgericht. Dat heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt.

Vedior trekt bij de plannen op met Frontier Construction, een adviesbureau in de Japanse bouwsector. Vedior houdt een meerderheidsbelang van 51 procent in het nieuw opgerichte bedrijf. De uitzender doet geen mededelingen over de hoogte van de investeringen die hiermee gemoeid zijn. Ook over de omzet laat Vedior niets los.

“Het is echter nog een bescheiden project”, zegt een woordvoerder van het concern. “Tot nog toe was uitzenden in deze sector immers ongebruikelijk.”

Gemikt wordt op de levering van hoger opgeleid bouwpersoneel voor bouwprojecten in de regio Tokio. Later wil Vedior Contec ook andere delen van Japan, dat geldt als de derde uitzendmarkt van de wereld, gaan bedienen. Het bedrijf zal trainingen aanbieden om het vakmanschap van het bouwpersoneel op peil te houden. Daarbij wordt samengewerkt met het Japanse opleidingsinstituut voor de bouw.

Reageer op dit artikel