nieuws

Tweede goederenbuis onder kap in gebruik

bouwbreed

den haag – Zeven van de negen sporen in de overkapping bij Barendrecht zijn inmiddels in gebruik. Afgelopen week werd de tweede goederenbuis opengesteld voor treinen. In de gemeente Barendrecht wordt al vijf jaar lang gewerkt aan een uniek project. Onder een overkapping van bijna anderhalve kilometer worden zowel de hsl-zuid, de Betuweroute als vier […]

den haag – Zeven van de negen sporen in de overkapping bij Barendrecht zijn inmiddels in gebruik. Afgelopen week werd de tweede goederenbuis opengesteld voor treinen.

In de gemeente Barendrecht wordt al vijf jaar lang gewerkt aan een uniek project. Onder een overkapping van bijna anderhalve kilometer worden zowel de hsl-zuid, de Betuweroute als vier reizigerssporen ondergebracht. Besix, Hegeman, Mowlen, BAM en Volker Wessels werken in opdracht van ProRail en het ministerie aan de klus van 200 miljoen euro.

In totaal zijn 12.000 heipalen gebruikt voor de vijf buizen die in de 8,5 meter hoge overkapping lopen. Vier van de vijf buizen en zeven van de negen sporen zijn nu in gebruik genomen. Dit is het laatste spoorwerk voor de Betuweroute in Barendrecht. Alleen de sporen voor de hsl zijn voorlopig onbenut.

Boven op de overkapping komen 300 à 400 parkeerplaatsen en een stadspark ter grootte van dertien voetbalvelden. Het NS-station is in de kap geïntegreerd.

Reageer op dit artikel