nieuws

Stevige buien Enkele buien

bouwbreed Premium

Gisteren is het begin gemaakt van een onbestendige periode die tot na het weekeinde lijkt te duren. Dit betekent dat geen enkele dag droog zal verlopen, wel kunnen we af en toe (lange) droge perioden tegemoet zien. Zo is het vanmiddag ook op de meeste plaatsen droog en schijnt de zon af en toe. Het […]

Gisteren is het begin gemaakt van een onbestendige periode die tot na het weekeinde lijkt te duren. Dit betekent dat geen enkele dag droog zal verlopen, wel kunnen we af en toe (lange) droge perioden tegemoet zien. Zo is het vanmiddag ook op de meeste plaatsen droog en schijnt de zon af en toe. Het wordt 14 tot 17 graden en er waait een matige, op kraanhoogte vrij krachtige zuidwestenwind (kracht 5). Vanavond en vannacht komen er brede opklaringen voor en blijft het vrijwel overal droog. Het koelt af naar waarden tussen 6 graden in Groningen en Drenthe en rond 9 graden in de kustprovincies. De wind zwakt vanavond al af en draait naar het zuidoosten. Morgenochtend is het droog, in de middag krijgen we vanuit het zuidwesten met buien te maken. Daar kan onweer tussenzitten. De maximumtemperatuur varieert van 13 graden in Friesland tot 16 graden in Zuid-Limburg. Zaterdag, zondag en maandag wisselen wat zon en enkele buien elkaar af. Het wordt dan ongeveer 14 graden.

Reageer op dit artikel