nieuws

Stadskantoor en bibliotheek in centrum Deventer

bouwbreed

deventer – De gemeenteraad van Deventer heeft gekozen voor de bouw van een nieuw stadskantoor en een bibliotheek in de historische binnenstad. Aanvankelijk was er sprake van nieuwbouw op twee verschillende locaties. Voor de benodigde 24.000 vierkante meter vloeroppervlak zou op de plek aan het Grote Kerkhof in het centrum van de stad niet genoeg […]

deventer – De gemeenteraad van Deventer heeft gekozen voor de bouw van een nieuw stadskantoor en een bibliotheek in de historische binnenstad. Aanvankelijk was er sprake van nieuwbouw op twee verschillende locaties. Voor de benodigde 24.000 vierkante meter vloeroppervlak zou op de plek aan het Grote Kerkhof in het centrum van de stad niet genoeg ruimte zijn. Door nieuwe berekeningen en een andere manier van werkplekindeling denkt de gemeente voor stadskantoor en bibliotheek nu aan 18.000 vierkante meter genoeg te hebben. Het is nu aan de ontwerpers om te bewijzen dat een gebouw van een dergelijke omvang zorgvuldig in de historische binnenstad is in te passen.

Reageer op dit artikel