nieuws

Sittard-Geleen sluit levensgevaarlijk pand

bouwbreed

GELEEN – De gemeente Sittard-Geleen heeft een woonpand aan de Burgemeester Lemmensstraat in Geleen met onmiddellijke ingang gesloten. Bij een veiligheidsinspectie door gemeente en brandweer is in het pand een groot aantal gebreken geconstateerd, waardoor sprake is van een levensbedreigende situatie. Met name de elektriciteitsvoorzieningen en verlichtingstoestellen verkeren volgens de gemeente in zeer slechte staat. […]

GELEEN – De gemeente Sittard-Geleen heeft een woonpand aan de Burgemeester Lemmensstraat in Geleen met onmiddellijke ingang gesloten. Bij een veiligheidsinspectie door gemeente en brandweer is in het pand een groot aantal gebreken geconstateerd, waardoor sprake is van een levensbedreigende situatie. Met name de elektriciteitsvoorzieningen en verlichtingstoestellen verkeren volgens de gemeente in zeer slechte staat. De toegang voor de huurders van het pand is pas weer mogelijk nadat de eigenaar de noodzakelijke veiligheidsvoorzieningen heeft getroffen.

De gemeente had van de eigenaar geëist om vóór 5 oktober alle noodzakelijke voorzieningen te treffen teneinde een veilig gebruik te kunnen waarborgen. De eigenaar deed dat niet en dus timmerde de gemeente alle ramen en deuren van het pand dicht en heeft Essent gas en elektriciteit afgesloten. De huurders zijn tijdelijk elders ondergebracht. De kosten voor het afsluiten van het pand worden verhaald op de eigenaar.

Reageer op dit artikel