nieuws

Shell gebruikt valbeveiliging All Risk voor tankstationdak

bouwbreed

gorinchem – Shell Nederland wil een valbeveiliging van All Risk op de daken van zijn tankstations. Het systeem van de leverancier uit Gorinchem is gebaseerd op de Altifix-pro, een roestvaststalen borgingssysteem voor valbeveiliging voor verschillende soorten daken en dakconstructies.

De valbeveiliging is bruikbaar als borgingspunt en als steun in een staalkabeltraject. Het dak wordt door de montage van het systeem niet �onnodig beschadigd� zoals All Risk dat noemt. Het systeem wordt rechtstreeks op de bestaande dakbedekking gemonteerd door het met één boorgat te verankeren aan de dakconstructie. Het bestaande dak en de dakbedekking hoeven voor de installatie dus niet stukgesneden te worden. De bevestiging is waterdicht. De Altifix-pro heeft een geïntegreerde schokabsorbering. Tankstations zijn veelal voorzien van �lichtere� dakconstructies. Bij een val vangen een interne veer en een demper de vrijkomende krachten op. De krachten worden dus niet doorgeleid naar de onderliggende dakconstructie, maar opgevangen door de steun zelf. Het dak wordt daardoor volgens de leverancier nauwelijks belast.

All Risk kwam eerder in het nieuws toen het bedrijf uit Gorinchem plaats- en branchegenoot Kedge Safety Systems in kort geding voor de rechter daagde. Dat bedrijf zou een ondeugdelijke valbeveiliging op de markt brengen. De voorzieningenrechter vond zich niet bevoegd om een uitspraak te doen.

Later spande het Britse Latchways om dezelfde reden een kort geding aan tegen Kedge Safety Systems. Hier oordeelde de rechter dat de op het dak gebrande valbeveiliging van Kedge op warme dagen onbetrouwbaar zijn. Vandaag verloopt de termijn waarin het bedrijf de beperkingen aan alle klanten moest melden.

Reageer op dit artikel