nieuws

Schadevergoeding voor kopiëren steiger

bouwbreed

zaandam – De architecten Tania Concko en Pierre Gautier krijgen 24.000 euro schadevergoeding van de gemeente Zaanstad. De gemeente erkent daarmee dat zij het ontwerp van een wandelsteiger in Zaandam heeft gekopieerd. De gemeente kopieerde het ontwerp van de twee architecten toen de wandelsteiger langs de Zaan werd verlengd. Concko en Gautier ontwierpen het project […]

zaandam – De architecten Tania Concko en Pierre Gautier krijgen 24.000 euro schadevergoeding van de gemeente Zaanstad. De gemeente erkent daarmee dat zij het ontwerp van een wandelsteiger in Zaandam heeft gekopieerd.

De gemeente kopieerde het ontwerp van de twee architecten toen de wandelsteiger langs de Zaan werd verlengd. Concko en Gautier ontwierpen het project Zaanwerf in Zaandam. Het ontwerp van de appartementencomplexen met wandelsteiger langs het water sleepte meerdere prijzen in de wacht. Twee jaar geleden gaf Zaanstad opdracht de wandelsteiger te verlengen. Daarvoor werd het ontwerp van het eerste deel gekopieerd. De architecten waren niet blij en dreigden met een rechtszaak.Vervolgens is een schikking getroffen. Volgens juristen was er een grote kans dat de gemeente de rechtszaak zou verliezen.

Reageer op dit artikel